Rekryteringsprocessen - steg för steg

För oss är det viktigt med tydlig kommunikation genom hela rekryteringsprocessen. Återkoppling sker till alla som sökt tjänster hos oss och alla ansökningar är av stort värde.

Rekryteringsprocessen kan skilja sig åt beroende på vilken tjänst du sökt. I vissa roller använder vi oss av screeningtester vilka då sker innan första intervjutillfället.

För oss är det viktigt att motverka våra omedvetna fördomar. Därför är din ansökan anonym fram tills du blir kallad på intervju. Det innebär att ingen i rekryteringsteamet kan ta del av dina personuppgifter.

Steg 1
Ansökan

När du skickat in din ansökan får du en bekräftelse via mail att vi har mottagit din ansökan. Vårt rekryteringsarbete sker löpande där vi gör en bedömning och tittar på om du matchar kraven i jobbannonsen. Om du har rätt profil och matchar tjänsten går du vidare till nästa steg i processen. 

Steg 2
Intervju

Om dina erfarenheter och profil uppfyller uppsatta krav och i övrigt matchar aktuell tjänst – så kan det bli aktuellt med en intervju. Rekryterande ledare kontaktar dig via mail eller telefon. Vid första intervjun kommer du träffa rekryterande ledare och i vissa fall HR Partner. Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer. Vi tar gärna emot ditt löneanspråk redan här.

Steg 3
Tester

Om du går vidare är det aktuellt för dig att få utföra ett/flera webbaserade arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprov. Vi använder tester som en del av urvalsprocessen. Det skapar möjlighet för dig som kandidat att validera din kompetens som komplement till ditt CV.  Vi anser att det är ett bra sätt att få en objektiv bild av dig.

Steg 4
Återkoppling

Efter genomförda tester får du en återkoppling av dina testresultat. I vissa fall sker detta i samband med en andra intervju och i andra fall görs detta i ett separat möte. Återkopplingen sker av certifierad HR-Partner.

 

Steg 5
Intervju 2

En andra intervju kan ibland vara aktuell. Den andra intervjun skiljer sig åt beroende på vilken tjänst du söker, oftast träffar du andra personer i teamet.

Steg 6
Bakgrundskontroller

Vi utför relevanta bakgrundskontroller i samband med rekryteringen. Vi önskar två referenser varav minst en tidigare ledare. Om du går vidare är det dags att diskutera anställningsvillkor. 

Anställd
Välkommen!

Grattis och varmt välkommen, du har nu gått igenom alla steg i konkurrens med flera andra kandidater. Vi ser fram emot att dela vår framtida resa tillsammans med dig!

Du kommer att få ditt anställningsavtal elektroniskt för digital signering, detta är första steget i din onboarding, sedan kommer du under dina första veckorna få stöd i att navigera och bygga en stabil grund att stå på.

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor